Over ons

Begin

Zorgkwekerij is sinds 1 september 2016 actief aan de Middelweg 5, 2751 GJ te Moerkapelle. De zorgkwekerij biedt een zinvolle dagbesteding aan en richt zich op jeugdigen en volwassenen, voor wie het door omstandigheden (tijdelijk) moeilijk is om in het reguliere onderwijs/arbeidsproces te functioneren. Hulp bij de terugkeer naar school of werk is een mogelijkheid; maar zorgkwekerij Jomajole kan ook een permanente- of een oplossing voor een langere periode bieden.

 

Visie

Je bent op de zorgkwekerij bezig met activiteiten die er toe doen. Daardoor voel je gewaardeerd en gerespecteerd. De mensen waarmee je werkt, vinden het fijn dat je er bent. Je bent een belangrijke schakel in onze keten.

Ons Doel

Ons doel is, dat je door onze dagbesteding tot rust kan komen; je (weer) bewust wordt van je mogelijkheden en talenten en wat is het mooi, als je daardoor de stap naar school of een werkkring (weer) kan maken.

 

Missie

Wij vinden het belangrijk dat je bij ons op je gemak bent, je thuis voelen is een voorwaarde om goed te kunnen functioneren. Misschien heb jij al lang het gevoel, dat je niet kunt zijn wie je zou willen zijn. Bij zorgkwekerij Jomajole mag je zijn zoals je bent. Speerpunten zijn voor ons: leren van elkaar, luisteren naar elkaar, ruimte, begrip en respect voor elkaar, positieve waardering voor jezelf en de ander. Ieder mens heeft het gevoel van behoren nodig en een gevoel een eigen plek te hebben. Binnen Zorgkwekerij Jomajole doe je er toe, door het werk dat je doet en de mensen waar mee je het werk doet heb je de kans om weer deel uit te maken van het groter geheel.

Wat doen we?

Jomajole is een kersenkwekerij in Moerkapelle (gemeente Zuidplas). Wij kweken een kwalitatief hoogstaand product, onze kersenbomen staan in een kas. Daardoor worden de kersen groter, hebben een heerlijke smaak en zijn een aantal weken eerder rijp dan buitenkersen. Momenteel groeien in onze kas meer dan dertig kersenrassen. Naast kersen hebben wij in onze kas nog andere fruitbomen en struiken.

 

Tevens kweken wij op beperkte schaal groente.  Bezoekers kunnen onze producten in Onze eigen winkel kopen. Daarnaast hebben we een binnen- en buitenterras. Bezoekers kunnen hier koffie, thee of limonade drinken. Ook serveren wij kersenijs en kersenflappen.

 

In de kas vind je een vijver met vissen en schildpadden en een volière met diverse (tropische) vogelsoorten. Voor de kinderen hebben wij een speeltoestel en fietsjes. Het terras en de winkel zijn tijdens het kersenplukseizoen geopend